Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG ZNANOST, TEHNOLOGIJA MiniPak: Prijenosni ...

MiniPak: Prijenosni Eko punjač na gorive ćelije

07.07.2010 u kategoriji ZNANOST, TEHNOLOGIJA
Ispiši stranicu

Prijenosna EKO energija za gadgete

Gorive ćelije obično se povezuju s automobilima budućnosti, no, u ovom slučaju osnova su zanimljivog uređaja za eko-prijateljsko punjenje malih električnih uređaja poput MP3-a, mobitela, smart telefona i uređaja za igre.

Nazvan MiniPAK, univerzalni prijenosni punjač proizvođača Horizon Fuel Cell Technologies veličine dlana, opremljen je s dva HydroSTIK uloška, od kojih svaki može pohraniti 15W/h energije, što bi trebalo biti dovoljno za 2 ili 3 punjenja 3G smart telefona ili 4-6 punjenja prosječnih mobitela.

Personal Power Center  (Osobni energetski centar) kako ga od milja naziva proizvođač, sadrži i HydroFILL stanicu veličine, također, manju od dlana, koja služi za punjenje HydroSTIK uložaka.

Korisnik samo mora uliti vodu u HydroFILL i zatim ga uključiti u električnu utičnicu ili solarni panel kako bi se proizvodio vodik koji se automatski pohranjuje u čvrstom obliku u HydroSTIK ulošcima. Kada su napunjeni, ulošci se mogu umetnuti u MiniPAK, a napon se dobija putem USB-a.

Iako nismo imali priliku stvarno koristiti MiniPAK, ležernije i troškovno isplativije korištenje, odnosno, napajanje gadgeta, lako je razumljiv zaključak, a ekološka prihvatljivost raste, naročito, ako zamislimo koliko upotreba neobnovljivih standardnih uložaka postaje izlišna.

U nedostatku konkretnog modela ispitajte konkretnu video prezentaciju:

EO

Komentiraj članak

SOJENICA d.o.o.

Zinke Kunc 4

10360 Sesvete

Tel: +385 (1) 20 03 664

Mob: +385 (91) 40 03 664

E-mail: info@sojenica.hr

Radnim danom od 8.30 do 16.30