Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG ZNANOST, TEHNOLOGIJA

ZNANOST, TEHNOLOGIJA

 

EKO je nezanemariv

Energetski učinkoviti PC napravljen od eko-prijateljskih materijala.

11.01.2010. - EKO Oglasnik

Rekreativna baterija

Zamislite situaciju: Morate obaviti telefonski poziv od životne važnosti, baterija vašeg mobitela se ispraznila, a nalazite se u nezavidnoj točki u prostoru bez punjača, bez utičnice...

05.01.2010. - EKO Oglasnik

Zelena tehnika za javnu upotrebu

Iz dana u dan na svjetlo dana iskaču nova tehnološka rješenja koja rabe samo obnovljive izvore energije, a primjenjiva u sve široj lepezi uobičajenih ljudskih potreba. Pogledajte još jedan uspješan primjer iskorištavanja solarne energije.

18.12.2009. - EKO Oglasnik

Sunce je besplatno

Solarni sistemi omogućavaju kvalitetno i sigurno iskorištenje jednog od najvećih besplatnih izvora energije.

Podsjećamo se, učimo

Okruženi plastikom, više niti ne pomišljamo zbog čega je tu, a kamoli o stvarnim svojstvima plastičnih proizvoda. Poneki od nas možda i pomisle, vjerojatno profesionalno, međutim, velika većina nema pojma o kemijskim spojevima sadržanim u plastičnim uporabnim predmetima, isto tako i o bisphenolu A...

18.11.2009. - EKO Oglasnik

Primijenjena znanost

Ovaj članak bi, možda, trebao biti u rubrici Zanimljivosti (kod nas ipak nepostojećoj, jer su, naravno, svi naši sadržaji zanimljivi) ... no, osjećaj nam govori da to ne bi bilo baš moralno od nas, obzirom na to da priča stiže iz siromašnog Afganistana.

05.11.2009. - EKO Oglasnik

Satelit u misiji

Vjerojatno niste primijetili, ali je sasvim sigurno, jučer 2/11/09 Europska svemirska agencija (ESA), sa ruskog kozmodroma Plesetsk, lansirala raketu sa satelitom SMOS (Soil Moisture and Salinity), koji bi trebao igrati ključnu ulogu u praćenju klimatskih promjena na Zemlji.

03.11.2009. - EKO Oglasnik

Ideje i Alternative

U SAD je kriza kao i kod nas, ali većina tvrtki posluje uredno i na standardni način, svakodnevno šalje mnogo papirnate pošte,... računi i druge važne pošiljke na adrese klijenata stižu putem tradicionalnog poštanskog sustava. Tako je bilo do sada, jer sada imaju alternativu.

01.11.2009. - EKO Oglasnik

Mali Guliverski zeleni korak

Odluka je pala, univerzalni punjač za mobilne telefone odobren je od strane Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU), uz vrijeme prilagodbe proizvođačima, da novi punjač prema novom standardu uvedu na tržište istovremeno sa svojim novim modelima telefona.

24.10.2009. - EKO Oglasnik

Mobilnost ide u Zeleno

U asortimanu japansko-švedskog proizvođača telefona pojavili su se modeli, kako kažu, dizajnirani da budu manje štetni za okoliš.

20.10.2009. - EKO Oglasnik

Eko klik po klik palača

Ne znamo da li ste ikada razmišljali kako izbjeći lošu naviku da ostavite računalo uključeno, i odete na kavu, ručak ili na kraći sastanak, međutim, sigurni smo da velika većina korisnika računalo ne voli isključivati kako bi izbjegli gubitak vremena za njegovo ponovno pokretanje.

10.09.2009. - EKO Oglasnik

Podsjećamo:

U Velikoj Britaniji  razvijena je eko-prijateljska perilica za pranje rublja. U projektnom timu na University of Leeds tvrde da će ova "zelena" perilica trebati tek “čašu vode” za cijeli proces pranja. 

01.09.2009. - EKO Oglasnik