Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG ZNANOST, TEHNOLOGIJA

ZNANOST, TEHNOLOGIJA

 

Potpuno nova, inovativna i ekološka metoda za istraživanje kemijskih reakcija mogla bi unaprijediti razumijevanje kemijskih procesa ključnih za farmaceutsku, kemijsku i metaluršku industriju. rezultat je to rada međunarodnog tima znanstvenika među kojima i Dr. Ivana Halsza, znanstvenik iz Instituta Ruđer Bošković

06.12.2012. - EKO Oglasnik

I plastika, također

Narančina kora sadrži određene molekule koje, ako se pravilno ekstrahiraju i pretvore u tekućinu, mogu biti korištene kao izvor energije, ali i za proizvodnju plastike, tvrdi profesor John Clarke sa Sveučilišta York u Velikoj Britaniji

20.09.2011. - EKO Oglasnik

Alternativno, istovremeno upitno

U novom članku časopisa 'Industrial & Engineering Chemistry Research' piše se o tome kako su životinjske masnoće, posebice masnoća aligatora odlične za proizvodnju biodizela.

18.08.2011. - EKO Oglasnik

Proradila telekomunikacijska eko logika

Pod okriljem Međunarodne agencije za telekomunikacije vodeće svjetske telekomunikacijske tvrtke postigle su dogovor o uvođenju univerzalnog punjača za mobitele, tablet računala, fotoaparate i uređaje poput MP3 playera.

11.05.2011. - EKO Oglasnik

EKO i Alternativna goriva

Otkriće znanstvenika sa Sveučilišta Cambridge u slučaju biodizela, vjerojatno, ne može “ad hoc” prouzročiti zabranu upotrebe etikete “zeleno” no, njegovu upitnost svakako može povećati.

01.09.2010. - EKO Oglasnik

Energija i Baterije budućnosti

Znanstvenici sa Sveučilišta Washington uspjeli su razviti materijal koji može pohraniti ogromne količine energije na iznimno malom prostoru

07.07.2010. - EKO Oglasnik

Prijenosna EKO energija za gadgete

Gorive ćelije obično se povezuju s automobilima budućnosti, no, u ovom slučaju osnova su zanimljivog uređaja za eko-prijateljsko punjenje malih električnih uređaja poput MP3-a, mobitela, smart telefona i uređaja za igre.

07.07.2010. - EKO Oglasnik

Učinkovitost klima uređaja za EKO efekt

Znanstvenici s američkog Nacionalnog laboratorija za obnovljivu energiju razvili su novi proces klimatiziranja koji troši i do 90% manje energije od današnjih vodećih klima uređaja.

30.06.2010. - EKO Oglasnik

Hlađenje na EKO prihvatljivi solarni pogon

Ako vam je nesnosno vruće i nakon što ste učinili sve na toplinskom izoliranju vašeg doma, ili, pak, nemate drugog rješenja u borbi protiv vrućine, moguće prihvatljivo rješenje najavljuje se iz korejskog LG Electronics

24.06.2010. - EKO Oglasnik

Solarni EKO i Biološka raznolikost

Upravo kada su solarni paneli prepoznati gotovo kao ključni čimbenik u ekološki prihvatljivom iskorištavanju Sunca, obnovljivog izvora energije, s druge strane začula se zabrinutost biologa da imaju i svoju lošiju stranu.

15.06.2010. - EKO Oglasnik