Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG ZANIMLJIVOSTI

ZANIMLJIVOSTI

Stari rocker kao ‘eko maneken’

Mick Jagger, osim što je još uvijek aktivan kao frontman legendarnih Rolling Stonesa, pod ‘stare dane’ postat će i zeleni aktivist

18.10.2011. - EKO Oglasnik

Životinje - prijatelji ljudi

Tridesetsedmogodišnji Australac tvrdi kako su ga njegove mačke spasile od sigurne smrti u požaru. A budući da mi vjerujemo kako su životinje itekako inteligentne, a neupitno imaju bolja osjetila od čovjeka, ima li razloga da mu ne vjerujemo?

17.10.2011. - EKO Oglasnik

Model štednje u Španjolskoj

Stanovnici male općine Esparreguere u Kataloniji, koja je teško pogođena financijskom krizom, pozvani su da sami čiste ulice pred svojim kućama i zalijevaju zelene površine kako bi jačali duh zajedništva.

14.10.2011. - EKO Oglasnik

Štedljiva vožnja za Guinnessov rekord

Amerikanci Wayne Gerdes i Chris Bernius u četrnaest su dana prošli 12700 kilometara kroz 48 američkih saveznih država, a za to su vrijeme morali puniti automobil svega šest puta, s time da im je na kraju ostalo još oko pola rezervoara.

05.10.2011. - SOJENICA d.o.o.

Energetsko piće i kava

Ugljen je jedan od najprljavijih izvora energije, a djelovanje nafte na okoliš bilo je vidljivo jasno u Meksičkom zaljevu početkom ove godine. Nažalost, to mnogi ne shvaćaju pa je ponekad humor, odnosno satira dobar način da se dopre do svijesti potrošača.

03.10.2011. - EKO Oglasnik

Plan – milijun

WWF iz Nepala pohvalio se da je dovršio svoj plan za 2011. godinu te posadio 108 000 stabala u Svetom vrtu pokraj grada Lumbini, gdje se prije kojih 2 500 godina rodio Budha.

14.09.2011. - EKO Oglasnik

Uspješna eko avantura

Ekološki aktivist i avanturist Andy Pag u prerađenom školskom autobusu pogonjenom uljem za prženje uspješno je završio put oko svijeta

13.09.2011. - EKO Oglasnik

Najhrabrija krava današnjice

U posljednja tri - četiri mjeseca priča o kravi Yvonne puni stupce njemačkih novina. Yvonne je, naime, pobjegla još u svibnju s farme u Bavariji, gdje su je tovili za klanje.

08.09.2011. - EKO Oglasnik