Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG VOZILA, TRANSPORT

VOZILA, TRANSPORTI

 

Prvi svjetski solarni zrakoplov

Solar Impulse, najlakši svjetski električni avion, pogonjen isključivo solarnom energijom, letjet će i ovog proljeća na dužoj ruti, ovaj put za Maroko.

04.04.2012. - EKO Oglasnik

Globalni prodor električnih bicikala

Prema najnovijim predviđanjima rast svjetskog tržišta e-bicikla između 2012. i 2018. godine u globalnom smislu rezultirati će prodajom više od 47 milijuna vozila godišnje...

28.03.2012. - EKO Oglasnik

Pariz eko auto self-servis

Zadnjih nekoliko godina u Parizu gradske vlasti sve više potiču zelene, odnosno alternativne načine putovanja. 2007. godine uveden je 'Velieb', program u kojem se mogu unajmiti bicikli, a sada su uveli program u kojem se unajmljuju električni automobili.

24.10.2011. - EKO Oglasnik

Bit će brz, ali malo kasnije

Želite li kupiti električni automobil koji se puni za 30 minuta? Ako ne, što mislite o jednom čije su baterije pune za manje od 10 minuta? Kako bilo, za 10 godina moći ćete učiniti upravo to zahvaljujući Nissanovom novom punjaču.

18.10.2011. - EKO Oglasnik

XD ide u proizvodnju

Nakon nedavnog izlaganja na sajmu automobila u Frankfurtu, hrvatski električni automobil Doking XD spreman je za serijsku proizvodnju i narudžbe osviještenih, ali, kako izgleda, samo bogatih kupaca.

07.10.2011. - EKO Oglasnik

Ford na 2 kotača i na struju

Nakon što su se mnogi poznati svjetski proizvođači automobila okušali u kreiranju prometala na dva kotača i Ford se uključio u ovu ne manje važnu zelenu utrku, na Salonu automobila u Frankfurtu, predstavivši svoj prvi E Bike Concept.

02.10.2011. - EKO Oglasnik

Auto, bus, bicikl...

Ne kaže se uzalud da slika govori više od tisuću riječi. Ova to zasigurno čini jer zorno prikazuje koliko je prostora potrebno za prijevoz ljudi u automobilima, autobusu i na biciklima.

28.09.2011. - EKO Oglasnik

Vozilo - prijatelj

Kenguru je električno vozilo u načelu namijenjeno osobama s invaliditetom i posebnim potrebama, dakle, onima među nama koji koriste invalidska kolica.


16.09.2011. - SOJENICA d.o.o.

Planet automobila?

Dok sjedate u svoj automobil i vozite se na posao ili u kupovinu sigurno ste barem jednom nervozno stisnuli sirenu ili u mislima opsovali nešto vozaču kraj kojeg ste prošli. Jeste li primijetili da je automobila sve više, a pješaka sve manje?

23.08.2011. - EKO Oglasnik

Rekordna vožnja na električne baterije

Dogodilo se i to – svjetski rekord u najdužoj vožnji u električnom automobilu koja je trajala preko 1600 kilometara i 36 sati, uz ne manje važnu činjenicu da je automobil vozio na bateriju koja je napunjena samo jednom.

17.08.2011. - EKO Oglasnik