Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG STIL, DIZAJN, KULTURA

STIL, DIZAJN, KULTURA

 

Reciklažni dizajn koji nadahnjuje

Primjer dizajna koji bi na prvi pogled mogao ohrabriti i najuplašeniji kreativni genij među onima koji vole oblikovati ali i reciklirati, kada bolje pogledamo, govori, međutim, da se radi o višoj razini oblikovnog pothvata na reciklažnom principu.

28.10.2011. - EKO Oglasnik

Scenska kultura za ekologiju

Jedan od glavnih fokusa ovog festivala kazališta, suvremenog plesa i performansa je i ekologija, a ove godine posvećeno joj je i samo otvaranje festivala

21.10.2011. - EKO Oglasnik

Modni dizajn na eko tragu

Poznata po svojoj strastvenoj borbi za zaštitu prirode i životinja, kreatorica Stella McCartney, uskoro će izdati kolekciju eko-prijateljskih sunčanih naočala.

19.10.2011. - EKO Oglasnik

Eko s Mijau pedigreom

Nakit nesvakidašnjeg dizajna uvijek izaziva pozornost, ali nakit nastao uz „nesebični doprinos“ kućnih mačaka potvrđuje neslućene dimenzije eko svijesti.

10.05.2011. - EKO Oglasnik

Recikliranjem do 1. eko stupnja

Namještaj nastao korištenjem recikliranog materijala, odnosno, otpadaka iz proizvodnje namještaja može biti ekološki prihvatljivo, bez pogovora, no, to nije uvijek slučaj

13.04.2011. - EKO Oglasnik

Proizvodnja, Marketing, Art, Potrošači, EKO

Kuhinjski elementi na stablu, kao art instalacija nazvana Surrealistika pod pokroviteljstvom švedskog brenda za namještaj IKEA, otkrivena je početkom kolovoza u Londonu

24.08.2010. - EKO Oglasnik

Industrijski dizajn treba EKO

Međunarodno vijeće društava industrijskog dizajna (Icsid) u Montrealu objavilo je da su pobjednici ovogodišnjeg natjecanja za studentski plakat Ivan Orin Vrkaš i Bojan Krištofić studenti sa zagrebačkog Sveučilišta.

02.06.2010. - EKO Oglasnik

Papir + dizajn = EKO namještaj

Reciklirani papir kao ekološki materijal nije nepoznanica, ali zvijezda postaje kada netko kreativan na maestralno jednostavan i bistar način “običan” papir transponira u “logičan i prirodan” u izradi namještaja.

13.05.2010. - EKO Oglasnik

Knjige kao eko art materijal?

Knjige ne gore, ali mogu poslužiti kao reciklirajući materijal – moglo bi se kazati, pomalo cinično, nakon prvog pogleda na ekološki motivirane kreacije u prilogu... Možemo li se, ipak, prisloniti argumentima koji vjeruju u slobodu izričaja?

10.05.2010. - EKO Oglasnik

ART na principima održivosti

Umjetnička instalacija, po projektu londonskog arhitekta Tonkin Liua, noću je osvijetljena LED svijetlima koje omogućuje sustav malih vjetrenjača.

07.04.2010. - EKO Oglasnik