Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG NOVOSTI Međunarodna konferencija ...

Međunarodna konferencija o očuvanju voda u Dubrovniku

19.10.2011 u kategoriji NOVOSTI
Ispiši stranicu

Međunarodna briga o vodama

Još danas i sutra, odnosno, od 17. do 20. listopada u Dubrovniku se održava 6. bijenalna međunarodna konferencija o vodama 'Podizanje letvice: 20 godina iskustva GEF-a u prekograničnoj suradnji na očuvanju voda'.

Međunarodna konferencija IWC6 koju organizira Globalni fond za okoliš (GEF) uz pokroviteljstvo Vlade RH, zamišljena je kao mjesto za učenje stručnjaka iz zemalja sudionica GEF-ova programa Međunarodnih voda (GEF IW - International Waters) koji je nastao kako bi se pomoglo zemljama članicama GEF-a da zaštite i sačuvaju vodne resurse, s posebnim naglaskom na prekogranične vodne sustave, poput zajedničkih slijevova rijeka, jezera, podzemnih voda i velikih morskih ekosustava.

Svrha je konferencije kako se navodi u programu, predstaviti nove rezultate istraživanja u zaštiti pitke vode na našem planetu, međusektorska razmjena znanja i savjeta vezanih uz goruća pitanja zaštite voda, uvid u buduće projekte te pružanje potpore u razvijanju kapaciteta upravljanja međunarodnim vodama.
Osim navedenog konferencija također ima za cilj promicanje javno-privatnog partnerstva u potpori boljeg upravljanja vodama i identifikaciju modaliteta za njihov razvoj.

Kako je najavljeno na konferenciji će biti 300 sudionika, a među njima voditelji GEF-ova programa Međunarodnih voda, predstavnici zemalja korisnica GEF-a, nevladinih organizacija, institucija koje se bave prekograničnom suradnjom, UN-ovih agencija i privatnog sektora.

GEF - IWC6

GEF, GEF IW ...?

U cilju rješavanja globalnih pitanja zaštite okoliša, Globalni fond za okoliš (GEF), inače, u suradnji s međunarodnim institucijama, nevladinim organizacijama i privatnim sektorom, ujedinjuje 182 članova vlada.

Kao neovisna financijska organizacija, GEF osigurava potporu zemljama u razvoju i zemljama s gospodarstvima u tranziciji kroz projekte vezane za biološku raznolikost, klimatske promjene, međunarodne vodame, eroziju tla, ozonski omotač i organska onečišćenja. Svi ovi projekti korisni su globalnom okruženju, povezuju lokalne, nacionalne i globalne ekološke izazove u promicanju održivog življenja,

GEF-ov program Međunarodnih voda (GEF International Waters), kako saznajemo, obuhvaća do sada 170 projekata u vrijednosti od oko 1,2 milijarde USD.

U GEF darovnice, pak, ulaže 149 različitih zemalja diljem svijeta, a u sklopu sufinanciranja investicija ostvarena je ukupna potpora od oko 5 milijardi američkih dolara.

Rezultate svojih projekata na konferenciji će predstaviti, naravno, i hrvatske organizacije uključene u GEF programe.

EO

Vezani članci

25.08.2011
12.12.2009

Komentari (trenutno: 0)

Komentiraj članak

SOJENICA d.o.o.

Zinke Kunc 4

10360 Sesvete

Tel: +385 (1) 20 03 664

Mob: +385 (91) 40 03 664

E-mail: info@sojenica.hr

Radnim danom od 8.30 do 16.30