Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG INTERAKTIVNO Dan planeta ...

Dan planeta Zemlje: U Hrvatskoj obavljena „Zelena čistka“

23.04.2012 u kategoriji INTERAKTIVNO
Ispiši stranicu

Dan planeta Zemlje

Na dan planeta Zemlje u Hrvatskoj se održala najveća ekološka akcija čišćenja divljih odlagališta otpada na više od 1.800 lokacija

U kampanju 'Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš' u akciju su uključene sve županije te više od 60 gradova i općina, a u njoj je sudjelovalo više od 30.000 volontera. Akcija, u koju je uključeno 90 zemalja, dio je svjetskog pokreta Let's do it! i akcije World cleanup 2012Organizator akcije u Hrvatskoj je udruga Žmergo.

Zelena čistka Hrvatske održala se pod pokroviteljstvom Ureda predsjednika i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a u njoj su sudjelovali i sam predsjednik Ivo Josipović i ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy. Predsjednik Josipović je čistio divlje odlagalište otpada u društvu s vojskom, studentima, građanima i volonterima iz Slovenije. Tom prigodom je podsjetio kako Hrvatska velik dio svoje gospodarske razvojne strategije temelji na turizmu, na zdravoj hrani i na poljoprivredi.
Akciji su se pridružili i predsjednik Vlade Zoran Milanović, te ministri Mirando Mrsić, Ante Kotromanović i Orsat Miljenić. I zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić sudjelovao je u akciji na području zagrebačkog naselja Retkovac III.

Premijer Zoran Milanović uključio se u akciju 'Zelena čistka'

Kampanja u Hrvatskoj odigrala se uz potporu Oružanih snaga RH, Hrvatskog Caritasa, brojnih institucija poput GSS-a, Hrvatskih šuma, Hrvatskoga planinarskog društva, Hrvatskoga lovačkog saveza te prijatelja akcije. Inicijativu su poduprle i brojne poznate osobe kao što su Tarik Filipović, Alen Liverić, Ida Prester, Nina Violić, Luka Nižetić i Lela Kaplowitz.

Predsjednik Josipović i ministrica Holy podržali "green city project"

Predsjednik Josipović i ministrica Holy obišli su i Cvjetni trg, gdje je nizom zabavno-edukativnih sadržaja, radionica i aktivnosti održan dm green city project 2012., kojim se u Međunarodnoj godini energetske učinkovitosti nastoji podići ekološku osviještenost i odgovornost građana u svakodnevnom životu. Ocijenivši ovu akciju zaista vrijednom. Josipović je posebno zadovoljstvo iskazao činjenicom što je mlada generacija ekološki osviještena.

Akcija svjetskog pokreta Let's do it

EO

Vezani članci

22.04.2013
22.04.2011

Komentari (trenutno: 1)

04.10.2016 - street - http://games10v.com/

And for additional can you buy http://games10v.com/ , in america light white is for.

Komentiraj članak

SOJENICA d.o.o.

Zinke Kunc 4

10360 Sesvete

Tel: +385 (1) 20 03 664

Mob: +385 (91) 40 03 664

E-mail: info@sojenica.hr

Radnim danom od 8.30 do 16.30