Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG INTERAKTIVNO 4. DANI ...

4. DANI PASIVNE KUĆE u Hrvatskoj

13.10.2011 u kategoriji INTERAKTIVNO
Ispiši stranicu

Pametna i učinkovita gradnja

U organizaciji Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, te Hrvatske komore arhitekata, 4. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj od 04.-06.11. i ove godine donose brojna predavanja, radionice i prezentacije tvrtki te stručne obilaske gradilišta i dovršenih niskoenergetskih i pasivnih kuća

Pozivajući sve zainteresirane na sudjelovanje u programu trodnevnog međunarodnog stručnog skupa s izložbom koji će se održati od 4. - 6. 11. ove godine, organizatori očekuju i najvaljuju, kao i prethodnih godina, više stotina sudionika, predavača i izlagača iz desetak država pod pokroviteljstvom državnih institucija, gradova i stručnih organizacija i udruga.

Održat će se brojna predavanja, radionice i prezentacije tvrtki te stručni obilasci gradilišta i dovršenih niskoenergetskih i pasivnih kuća (Stupnik, Kupinečki Kraljevec i Zagreb).

U okviru programa će se izvoditi i izravno pratiti testiranje prve pasivne kuće u Hrvatskoj u Bestovju. Testirat će se zrako(ne)propusnost uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća.
Prikazat će se najnoviji projekti i ostvarenja vrlo niskoenergetskih i pasivnih kuća i zgrada u Hrvatskoj.
Osim primjera novogradnje, tema energetski učinkovite obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. "faktora 10", zauzima posebno mjesto u ovogodišnjem programu.

Prikazi projektnih i ostvarenih postignuća u HR i EU prate predavanja i informacije o najnovijoj regulativi vezanoj za energetsku učinkovitost, implementaciju EU Direktive o energetskim svojstvima zgrada (Energy Performance in Buildings Directive - EPBD), o HR projektima iz okvira EU programa Intelligent Energy Europe (IEE), energetskom certificiranju, zelenoj gradnji i najnovijim trendovima.

Uz izložbeno i prezentacijsko predstavljanje najnovijih proizvoda; materijala, građevinskih sustava i instalacijske opreme, predstavit će se i nove IT podrške za integralno projektiranje.

Dani pasivne kuće prezentiraju i promoviraju novo stručno izdavaštvo; knjige i časopise te web portale koji prate teme napredne gradnje, energetske učinkovitosti i održivosti.Sudjelovanje na predavanjima, radionicama i stručnim obilascima će se bodovati u sustavu Stalnog stručnog usvršavanja (SSU) Hrvatske komore arhitekata (HKA).

Dani pasivne kuće su otvoreni za sve zainteresirane građane, arhitekte, sve inženjerske graditeljske i komplementarne struke, za profesionalce i studente, investitore, menadžere, banke, edukacijske institucije, izvođače, proizvođače, izvoditelje i zastupnike tvrtki.

Uvjereni da će i 4. Dani pasivne kuće, kao i prethodni, rezultirati stručnim dijalogom, stjecanjem najnovijih informacija i znanja o vrlo niskoenergetskoj ili gotovo nultoj (nearly zero) gradnji i uspostavljanjem uspješnih poslovnih kontakata, organizatori posebno napominju:

Broj sudionika za stručne obilaske je ograničen!

Prijavite se

EO

Vezani članci

13.10.2011
05.09.2009

Komentari (trenutno: 0)

Komentiraj članak

SOJENICA d.o.o.

Zinke Kunc 4

10360 Sesvete

Tel: +385 (1) 20 03 664

Mob: +385 (91) 40 03 664

E-mail: info@sojenica.hr

Radnim danom od 8.30 do 16.30