Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG INTERAKTIVNO

INTERAKTIVNO

 

U odjeći velikih modnih kuća kao što su Zara, Calvin Klein, Levi's i Li Ning, otkrivene su kemijske tvari koje mogu izazvati rak i hormonske poremećaje, objavila je u Pekingu organizacija za zaštitu okolišta Greenpeace.

21.11.2012. - EKO Oglasnik

Dan planeta Zemlje

Na dan planeta Zemlje u Hrvatskoj se održala najveća ekološka akcija čišćenja divljih odlagališta otpada na više od 1.800 lokacija

23.04.2012. - EKO Oglasnik

Za mogućnost zdravijeg prometanja

Nepotrebna policijska globljenja biciklista, neprikladna infrastruktura, nedovoljna sigurnost biciklista u prometu i drugi biciklistički problemi natjerali su Sindikat biciklista da organizira prosvjede ispred zagrebačkog Gradskog poglavarstva i MUP-a RH.

03.04.2012. - EKO Oglasnik

Globalni sat bez svjetla

Ovogodišnji „Sat za planet Zemlju“ kako najavljuje WWF u Hrvatskoj će zamračiti pulsku Arenu, Zidine u Dubrovniku, riječku Trsatsku gradinu, splitsku rivu i južno pročelje Dioklecijanove palače, osječku Tvrđu, zagrebački Zrinjevac, cijelu Makarsku rivijeru...

26.03.2012. - EKO Oglasnik

Anketa za energetsku svijest

Sudjelujte u planiranju poboljšanja energetske učinkovitosti u Hrvatskoj. Ispunite online anketu koja će poslužiti kao uvid u razinu energetske učinkovitosti u kućanstvima, mogućnostima za njeno poboljšanje, stavovima i spremnosti na investiranje u mjere energetske učinkovitosti, visini izdataka za potrošnju energije i njihovom utjecaju na budžet kućanstva.

17.01.2012. - EKO Oglasnik

Miss sporta za zaštitu životinja

Udruga Prijatelji životinja i aktualna Miss sporta Hrvatske Kristina Vilk udruživši snage u kampanji pod nazivom 'Lovite rezultate, ne životinje' apelirat će širom Hrvatske na suosjećanje prema divljim životinjama.

04.11.2011. - EKO Oglasnik

Pametna i učinkovita gradnja

U organizaciji Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, te Hrvatske komore arhitekata, 4. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj od 04.-06.11. i ove godine donose brojna predavanja, radionice i prezentacije tvrtki te stručne obilaske gradilišta i dovršenih niskoenergetskih i pasivnih kuća

13.10.2011. - EKO Oglasnik

5. listopada za bolje opće zdravlje

Dan 5. listopada se u cijelom svijetu obilježava kao Svjetski dan pješaka. Osnovni cilj mu je ljude podsjetiti na važnost pješačenja, odnosno kretanja, kao osnovnog preduvjeta dobrom stanju ljudskog organizma.

05.10.2011. - EKO Oglasnik

Stop specizmu!

Aktivisti incijative 'Stop specizmu' u nedjelju su, 02.10.2011. na ribolovnom turniru 'Kup Krešimirov memorijal', Sava - Oprisavci, sabotirali ribolovni turnir tjeranjem riba u vodi.

04.10.2011. - EKO Oglasnik

Zaštita životinja od ljudi

Svjetski dan životinja obilježava se od 1931. godine, a datum 4.10. odabran je jer se tada ujedno obilježava dan svetog Franje Asiškog, koji je bio vegetarijanac. Ove godine obilježava se u preko 70 zemalja diljem svijeta.

04.10.2011. - EKO Oglasnik