Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG HRANA, ZDRAVLJE

HRANA, ZDRAVLJE

 

U Europskoj uniji omogućen je uvoz i prodaja dviju sorti GM kukuruza namijenjenih za ishranu životinja, jer se države članice nisu uspjele dogovoriti o njihovoj zabrani.

07.11.2013. - EKO Oglasnik

Pij malo, pij EKO

Ekološka vina u Njemačkoj su još prije 20-tak godina vrijedila kao loša i nekvalitetna, kupovali su ih samo oni ekološki najsvjesniji, no to se u međuvremenu promijenilo. Eko vina postaju sve kvalitetnija i sve popularnija.

04.04.2012. - EKO Oglasnik

Zakazao sustav kontrole

Istraga talijanske policije utvrdila je da su se zadnjih nekoliko godina lažni talijanski organski proizvodi prodavali u Italiji ali i diljem Europe

16.12.2011. - EKO Oglasnik

Dnevnik ekološkog proizvođača

U povijesti ekološke proizvodnje ovo je prvi put da netko javno vodi Dnevnik proizvodnje koji u isto vrijeme služi i kao edukacija novim kadrovima ili grupama ljudi koji će se možda odlučiti baviti uzgojem organskog voća i povrća. Ovim potezom želimo usmjeriti druge proizvođače da vide da se može proizvoditi ekološki i koji je to put.

24.10.2011. - OPG EKO Hujić

Podaci o razvoju ili ugrozi planeta

Iako mnogi znanstvenci tvrde da su farme životinja koje završavaju na našim tanjurima veliki zagađivači okoliša, čak i veći nego ukupan svjetski promet, vidljiva je šokantna tendencija rasta potrošnje mesa u globalnim razmjerima

13.10.2011. - EKO Oglasnik

Zašto se i od kada obilježava?

Pojam vegetarijanstvo dolazi od latinske riječi vegetus, što znači zdrav, svjež i pun života ili homo vegetus, što znači tjelesno i mentalno zdrava osoba.

30.09.2011. - EKO Oglasnik

Ali u kojima?

Nakon što je Metro Cash&Carry dao na analizu sedamdeset proizvoda namijenjenih djeci, dva su pala na ispitivanju, međutim, nitko od odgovornih iz trgovačkog lanca ne želi otkriti koja su to dva proizvoda, osim da se radi o kemijskim olovkama i drvenim bojicama.

05.09.2011. - EKO Oglasnik

Adidas, Puma, Nike, Lacoste...

Prema nedavnom istraživanju Greenpeacea, odjeća i obuća poznatih svjetskih brandova pozitivna je na opasne kemikalije kao što je nonilfenol etoksilat.

24.08.2011. - EKO Oglasnik

Bisphenol A prijeti

Računi koji se izdaju na blagajnama izvor su kontaminacije kemikalijom poznatom pod nazivom bisphenol A (BPA),  opasne tvari koja se inače nalazi u plastici i sličnim proizvodima.

12.08.2011. - EKO Oglasnik

Slučaj za ilustraciju važnosti porijekla hrane

Najnoviji primjer zabrane prodaje konzervirane hrane može se doživjeti kao uspjeh naših državnih službi u zaštiti potrošača urednom provedbom inspekcije, no, može se shvatiti i kao „uredna ilustracija“ onoga što skriva neekološki sustav dobave i potrošnje hrane s druge strane svijeta.

14.04.2011. - EKO Oglasnik