Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG DRUŠTVO, POLITIKA, EKOLOGIJA

DRUŠTVO, POLITIKA, EKOLOGIJA

Hrvatska za bolje EKO standarde

Upoznajte se s obvezama koje je Hrvatska preuzela u procesu pregovaranja s EU u području zaštite okoliša i prirode s ciljem osiguranja viših standarda zaštite okoliša i time poboljšanja i unapređenja kvalitete života

31.01.2012. - EKO Oglasnik

Najava ekološkog zaokreta

Nakon provedenih parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj i promjene vladajuće političke garniture, nova ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy najavila je aktivnosti svog Ministarstva

16.01.2012. - EKO Oglasnik

Zlo protiv Ekologije

Borba za Amazoniju u Brazilu već je uzela mnogo života. Naime, ekološki aktivisti koji dižu svoj glas protiv sve većeg iskorištavanja najveće svjetske prašume često završe s metkom u tijelu.

27.10.2011. - EKO Oglasnik

Kinezi u Torontu ljutiti

Gradske vlasti u kanadskom Torontu s velikom većinom glasova donijele su novi zakon prema kojem je zabranjeno korištenje peraja morskih pasa, koji su tako omiljeni među Japancima i Kinezima.

26.10.2011. - EKO Oglasnik

Pokret za bolji i pravedniji globalni poredak

Pokret “Zauzmimo Wall Street” koji je izvorno krenuo na Wall Streetu u New Yorku, financijskom centru SAD-a, proširio se diljem svijeta, a u SAD je osnažen podrškom mnogih poznatih osoba, među kojima se ističe nedvojbena podrška bivšeg podpredsjednika SAD-a i ekološkog aktivista Al Gorea.

17.10.2011. - EKO Oglasnik

Ekološki aktivizam bivšeg predsjednika

Milijuni ljudi će zbog klimatskih promjena morati napustiti svoje domove. Jedni će to morati učiniti zbog dizanja razine mora, a drugi zbog ogromnih suša. Na klimatske izbjeglice upozorava ekološki sve aktivniji bivši američki predsjednik Bill Clinton.

23.09.2011. - EKO Oglasnik

Ekologija pred Bijelom kućom

Oko izgradnje naftovoda od Kanade do Teksasa dugačkog 2700 kilometara svakim danom diže se sve više prašine. Pred Bijelom kućom danima se prosvjeduje protiv tog plana.

10.09.2011. - EKO Oglasnik

Mjesec dana iza rešetaka

I dok iz domaće prakse znamo da mučitelji životinja jedva dobiju kaznene prijave, u Sloveniji je jedan takav završio iza rešetki i to na mjesec dana.

26.08.2011. - EKO Oglasnik

Umjetna priroda visine 2 km

Nizozemska je zemlja poznata po svojim ravnicama i posebice po tome što je 'ukrala' dio mora i pretvorila ga u naseljeno područje. No, čini se kako je Nizozemcima dojadila ravnica ili su se zaželjeli novih pothvata koji zadiru duboko u prirodu, pa žele izgraditi – planinu.

22.08.2011. - EKO Oglasnik

Ekologija i gradovi

Dogodilo se već u svijetu, a sada i u Republici Srbiji. U Vranju, gradu na jugu Srbije, zabrana upotrebe plastičnih vrećica postala je pravosnažna

02.09.2010. - EKO Oglasnik