Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG BIO RING

BIO RING

 

Nemilosrdna borba za preživljavanje

U novoproglašenoj državi Južni Sudan i dalje nema mira. Već šest dana između tamošnjih plemena traju sukobi zbog stoke.

23.08.2011. - EKO Oglasnik

3,5 puta brže nego je očekivano

Nova studija o kojoj piše znanstveni časoopis 'Science' ukazuje na brzinu kojom životinjske vrste reagiraju na klimatske promjene, a koja je tri i pol puta veća nego što se do sada očekivalo.

23.08.2011. - EKO Oglasnik

Senegalski kontraefekt pesticida

Stižu loše vijesti o borbi protiv malarije. Naime, pesticid koji se u Senegalu koristio da bi se smanjio broj komaraca koji prenose malariju ne djeluje kao prije, te ove životinjice sve češće razvijaju otpornost na njega.

20.08.2011. - EKO Oglasnik

Borba protiv nestašice vode

Ove godine sve su češće alarmantne vijesti o nestašici vode u najrazličitijim dijelovima svijeta. Već smo pisali o tome da će u Teksasu zbog nestašice filtrirati otpadnu vodu i koristiti je, a sada vijesti o nestašici stižu iz Bangladeša, gdje će početi sustavno skupljati kišnicu.

17.08.2011. - EKO Oglasnik

Velika kriza s vodom

Možda se sjećate scene iz filma 'Vodeni svijet' u kojem lik kojeg glumi Kevin Costner svoju mokraću posebnim destilatorom na plovilu pretvara u vodu koju potom popije. Čini se kako bi ovakva destilacija mokraće u pitku vodu uskoro mogla postati stvarnost u Teksasu.

11.08.2011. - EKO Oglasnik

Zlouporaba životinja

U manjim mjestima u Ukrajini živi medvjedi se još uvijek koriste kao 'dekoracija' u lokalnim gostionicama i restoranima. Gosti ih često tjeraju da piju votku pa medvjedi trebaju odvikavanje. Ne, ovo nije šala već istinita i žalosna priča iz ove istočno - europske države.

08.08.2011. - EKO Oglasnik

Andre ozlijeđen propelerima

On je Andre, pripada vrsti zelenih kornjača koje su na crvenoj listi ugroženih životinjskih vrsta, a prije četrnaest mjeseci ozlijeđen je propelerima glisera. Srećom, zaštitari prirode su ga našli i spasili mu život.

05.08.2011. - EKO Oglasnik

Krvoprolića zbog očuvanja staništa

Ekologija i ekološki aktivizam postao je krvav posao. Već godinama borba za spas prašuma i ostalih staništa te životinja vrlo često završava – smrću.

03.08.2011. - EKO Oglasnik

Otimačina zemlje

Milijuni gladnih i pothranjenih slike su koje nas ovih dana zapljuskuju iz Afrike. Iako je svakome prvo pitanje kako im pomoći, kasnije se nameće sasvim novo i logično – tko je odgovoran za takvo stanje.

28.07.2011. - EKO Oglasnik

Graditi, dakle, misliti, zar, ne?

Kompanija Shell gradi najveći i najteži brod na svijetu koji će služiti za vađenje plina iz morskih dubina. Eko organizacije zbog tog su se plana digle na noge jer smatraju da će brod emitirati velike količine stakleničkih plinova.

26.07.2011. - EKO Oglasnik