Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG BIO RING

BIO RING

 

Razina mora raste 60 posto brže nego što su pokazivale dosadašnje projekcije i ugrožava područja uz samu obalu od Miamija do Maldiva, pokazala je recentna UN-ova studija.

05.12.2012. - EKO Oglasnik

Koncentracije stakleničkih plinova koje se smatra krivima za klimatske promjene u 2011. godini dosegnule su rekordne razine, objavili su Ujedinjeni narodi

21.11.2012. - EKO Oglasnik

Zemlja pod pritiskom

U deklaraciji 'Stanje planeta', objavljenoj nakon četverodnevnog skupa u Londonu, znanstvenici poručuju da je Zemlja suočena s izazovima bez presedana – od nestašice vode, preko zagađenja i izumiranja vrsta do naglog porasta potražnje za hranom.

03.04.2012. - EKO Oglasnik

40-godišnja gradnja nuklearnog spomenika

Sanacija japanske nuklearne centrale Fukushima stradale u potresu, prema planu kojim se predviđa njezino rušenje, potrajati će 40 godina s obzirom na teško stanje i tehnologiju nužnu za taj pothvat, objavila je japanska vlada.

21.12.2011. - EKO Oglasnik

Globalno zatopljenje

Topljenje permafrosta, trajno smrznutog sloja tla na kojem leži četvrtina sjeverne polutke Zemlje, koji sadrži dvostruko više ugljika nego cijela atmosfera, izaziva sve veću zabrinutost znanstvenika, piše The New York Times.

20.12.2011. - EKO Oglasnik

UN-ov skup o klimatskim promjenama

Ovu informaciju objavila je Svjetska meteorološka organizacija (WMO) u sklopu konferencije o klimatskim promjenama u Durbanu u Južnoafričkoj Republici.

01.12.2011. - EKO Oglasnik

Globalno zatopljenje

Zbog globalnog klimatskog zatopljenja ekstremne nepogode će biti još učestalije, stoji u izvješću stručnjaka Ujedinjenih naroda koje će biti objavljeno ovog tjedna, javlja France Presse

14.11.2011. - EKO Oglasnik

Klimatski atak na Arktik

Iako se u mnogim procjenama tvrdi da bi se led na Arktiku mogao u cijelosti otopiti nakon 2030. godine, jedan od vodećih britanskih oceanografa Peter Wadhams tvrdi da bi se led gotovo potpuno mogao otopiti do ljeta 2015. godine.

09.11.2011. - EKO Oglasnik

Mutacija koja upozorava

Iako neki uporno uvjeravaju kako su nuklearke sigurne, i unatoč nekoliko nuklearnih katastrofa koje su razorno djelovale na čitav planet, sve je više dokaza da su i nuklearke koje nisu imale nekih ozbiljnijih problema u svom funkcioniranju, također, prijetnja za normalan i održiv život na Zemlji.

29.10.2011. - EKO Oglasnik

Jadran kakvog ne poznamo

Iako se volimo hvaliti kako je Jadransko more najljepše i i jedno od najčistijih na svijetu, podaci o tome koliko nafte iscuri u naše more i više nego uznemiruju.

25.10.2011. - EKO Oglasnik