Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG ARHITEKTURA, GRADNJA

ARHITEKTURA, GRADNJA

 

Eko respekt vodi uspjehu

Ruševni ostaci nekadašnje kuće u nekome mogu pobuditi najniže strasti, čak do želje da se isti bez krzmanja dokrajče, no, da takva situacija može biti kreativni izazov dokazuju nam ovom prilikom češki arhitekti.

12.02.2010. - EKO Oglasnik

Od mane do koristi

Prema informacijama kojima raspolažemo, u dvije različite tvrtke rade na razvoju građevinskih materijala, komponenti betona, koje u proizvodnom procesu ne emitiraju već apsorbiraju ugljični dioksid.

05.02.2010. - EKO Oglasnik

Održiva gradnja

Gradnja kuća od bala slame nije nepoznata tehnika, međutim, da se u primjeni slame u održivoj suvremenoj gradnji može učiniti korak dalje, naročito u pogledu brzine izvedbe, i oblikovanju, svjedoči primjer iz Velike Britanije.

13.01.2010. - EKO Oglasnik

Koncepti održivosti

Ne prestajemo promovirati promišljanja slobodnog kreativnog uma, makar se zadržali na modelima predstavljenima u okviru natječaja koji tematiziraju suvremeno održivo stanovanje.

29.12.2009. - EKO Oglasnik

EKO u mirnom mjestu

Ekološka arhitektura i održiva gradnja, sve više ljudi zna, održavaju poseban odnos prema okolišu u kojem se događaju, i unatoč svim specifičnim i otežavajućim zahtjevima koje podrazumijevaju mogu donijeti izvanredne graditeljske rezultate.

23.12.2009. - EKO Oglasnik

Održiva gradnja u Kini

Kina se često spominje kao jedan od najvećih svjetskih zagađivača, čak do te mjere da bi, ako ne promijeni način svog vrtoglavog razvoja mogla postati i vodeći na toj neslavnoj ljestvici. Da se i tamo stvari pomalo mijenjaju, može posvjedočiti ovaj primjer primjene iskorištavanja obnovljivih izvora energije u gradnji novih poslovnih zgrada.

15.12.2009. - EKO Oglasnik

Održiva gradnja

Gradnja sa malim ili gotovo nikakvim utjecajem na okoliš, odnosno, na način koji sve češće nazivamo održivom gradnjom, kod nas još nije svakodnevna pojava, ali da nije nikakva tlapnja, već je moguća i k tome visoko kvalitetna, neovisno o namjeni ili veličini objekta, dokazuje primjer koji predstavljamo.

07.12.2009. - EKO Oglasnik

Ekologična arhitektura

Nema čisto organsko porijeklo, nije stopostotno obnovljiva ali, kuća pod nazivom Manifesto House, svakako je bliska održivoj gradnji.

21.11.2009. - EKO Oglasnik

Planiranje, inteligentan izbor

Neovisno o tome kako ćete pronaći parcelu, sami ili uz asistenciju agencije za nekretnine, ekološki osviješteni trebate voditi računa o nekoliko važnih stvari koje mogu bitno odrediti kvalitetu vašeg eko-života, odnosno vaš stvarni utjecaj prema okolišu...

18.11.2009. - EKO Oglasnik

Standardi održivosti djeluju

Ekološka gradnja je djelatnost koja ostvaruje stalni i impresivni rast tijekom 2009 godine. Divna novost, koja ipak nije “naša”, jer dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država.

09.11.2009. - EKO Oglasnik