Objavi EKO:

Objavi:EKO!

Objavi EKO

na logičnom

mjestu!

Gdje se nalazite: Naslovnica EKO:EHO:MAG ARHITEKTURA, GRADNJA

ARHITEKTURA, GRADNJA

 

Energetskom obnovom vašeg doma možete uštedjeti od 30 do 60% na troškovima za toplinsku energiju, povećati udobnost stanovanja i ujedno čuvati okoliš. Znate li da za takvu obnovu vaše kuće ili zgrade možete dobiti 40-80% bespovratnih sredstava? U 2015. omogućena prijava svim građanima i pojednostavljena potrebna dokumentacija i prijava.

14.06.2015. - EKO Oglasnik

Energetski stadioni u Brazilu

Uskoro će se u Salvadoru, trećem po veličini brazilskom gradu, otvoriti prvi solarni nogometni stadion u Južnoj Americi. Ovo je tek prvi u nizu od 12, koliko ih se planira izgraditi do 2014., kada je Brazil domaćin Svjetskom nogometnom prvenstvu.

15.09.2011. - EKO Oglasnik

Energetska učinkovitost zgrada

Ne tako davno donešeni propisi vezani za energetsku učinkovitost zgrada donijeli su, nekima od vlasnika zgrada, možda, nemilu obvezu ishođenja energetskog certifikata, no, javno dostupna Odluka MZOPU-a o cijenama koštanja tog postupka barem će pomoći u planiranju troškova

05.10.2010. - EKO Oglasnik

Energetska učinkovitost zgrada

Spoznaja značenja pojmova iz naslova koji su od nedavno ozakonjeni hrvatskim zakonima i pravilnicima vezanim za gradnju, odnosno, energetsku učinkovitost zgrada, više se ne može izbjeći niti namjerno niti nedovoljnom informiranosti.

01.10.2010. - EKO Oglasnik

Ekološka obnova poznatih građevina

Nekad najviša građevina na svijetu, Empire State Building, mogao bi se lako vratiti na vrh, ovaj put u kategoriji "zelenih" svjetskih nebodera.

30.07.2010. - EKO Oglasnik

Enegetska učinkovitost zgrada

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Republike Hrvatske objavilo je Registar osoba ovlaštenih za energetske preglede i certificiranje zgrada.

06.07.2010. - EKO Oglasnik

Recikliranje & Održiva gradnja & Čile

Za one koji razmišljaju kako na tehnički ispravan i dojmljiv način uz tehniku reciklaže doći do kuće za odmor primjereno prijateljske prema okolišu, donosimo izvanredan asketski primjer

27.06.2010. - EKO Oglasnik

EKO gradnja na Dalekom istoku

Nevjerojatno, ali istinito, unatoč čvrstoj činjenici da je već duže vrijeme, poglavito u Europi, “pasivna gradnja” prihvaćena kao ekološki najučinkovitiji način gradnje, u Japanu je tek nedavno certificirana prva pasivna kuća.

19.06.2010. - EKO Oglasnik

EKO preko krova

Nimalo iznenađujuće: Ozbiljno razvijajući plan svoje zelene budućnosti, Kopenhagen uvodi urbanu politiku obveznih zelenih krovova.

12.06.2010. - EKO Oglasnik

Priopćenje za javnost

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Republike Hrvatske izdalo osam suglasnosti za provedbu programa izobrazbe osoba koje obavljaju energetske preglede i energetsko certificiranje

02.03.2010. - EKO Oglasnik